Linkbuilding er den vigtigste og mest afgørende del af SEO-arbejdet. Faktisk er linkbuilding anno 2019 stadig den vigtigste del af alt SEO-arbejdet. De store gør det. Hvis du ikke gør det bliver du hægtet af! Sådan er det bare!

Hvis man går efter at opnå de bedste og højeste placeringer på Google, kan linkbuilding kort sagt ikke undgås. Men hvad er det, og hvorfor er det så vigtigt? Linkbuilding kan oversættes groft til ”link-opbygning”.

Det giver god mening, idet arbejdet handler om at få opbygget et net af links, som peger mod din hjemmeside. Det skal være links fra andre hjemmesider, fx blogs, nyhedsmedier eller andre virksomheder. Hver gang et link peger i retning af din side, er det nemlig med til at fortælle søgemaskinerne, at det er en god og relevante hjemmeside – og det giver højere placeringer.

Derfor er det i sidste ende afgørende for salgs, omsætning og ens virksomheds generelle succes, at man har forståelse for, hvordan man får mest ud af sin linkbuilding.

Gode links tager mere tid og koster noget – men giver også meget mere effekt

Et indgående link er ikke bare et link. Der kan være stor forskel på, hvor gode eller dårlige links er. Går der et link til din hjemmeside fra en spam-lignende blog eller en lyssky hjemmeside, trækker det ned i din samlede trust score. Det kan se flot ud at en hjemmeside har 200 indgående links, men hvis dine links kommer fra sites med dårlig DR (domæne ranking)eller slet ingen DR (N/A) har de kun negativ effekt på dine placeringer.

I modsætning hertil vil et link fra et populært og seriøst medie som fx en stor nyhedsavis give utroligt meget styrke til din side. Står der “sponsoreret link” er det dog ikke godt! Det kan Google også sagtens læse. Man skal gå efter en naturlig variation af links fra ca. DR15 – DR90.

Der findes forskellige måder, hvorpå man kan måle værdien af en side, fx ved hjælp af DR (domain rating). Et link fra en side med høj domain rating giver utrolig meget værdi, og derfor er der også mange om buddet. Det kræver gennemarbejdet indhold og en god idé, før man kan få et link fra fx Politiken eller Berlingske. Til gengæld er det alt tiden og arbejdet værd, hvis det lykkedes, da ét stærkt link er meget mere værd end mange svage.

Få hellere 1 link fra en DR30 end 3 links fra en DR10.

Få proffessionel hjælp til din linkbuilding

Har man ikke erfaring med eller interesse for SEO, kan det virke uoverskueligt og besværligt at udføre linkbuilding-arbejde på egen hånd. Heldigvis findes der eksperter på området, og det er ikke kun nemmere, men ofte langt mere effektivt at sætte dem på opgaven.

Hvis du vil have maksimalt ud af din linkbuilding, bør du sætte et SEO- eller markedsføringsbureau på opgaven, der har fokus på og forståelse for søgemaskinernes algoritmer og værdien af gode links.

Det er her vi kommer ind i billedet. Kontakt os i dag.